Bazenska rasveta - Koje su najpopularnije opcije u 2023. godini

Ažuriran 29 Jula, 2023 blog.d-impex.co.rs Izgradnja bazena
Bazenska rasveta - Koje su najpopularnije opcije u 2023. godini

Iako vam se možda čini da je rasveta dodatna oprema bazena, ona spade u osnovnu opremu, a kupuje se i planira pri samoj kupovini bazena . Jedan od razloga je i taj što ne može naknadno da se dodaje s obzirom na činjenicu da gotovu bazensku konstrukciju ne možete bušiti da bi ste ugrađivali svetla i instalaciju za rasvetu.

Prilikom izgradnje bazena, potrebno je da odmah razmišljate o rasveti unutar samog bazena. Imajte u vidu da rasveta za bazene ne samo da pruža osvetljenje za sigurno kupanje noću, već i doprinosi celokupnoj estetici vašeg dvorišta, posebno naglašavajući lepotu dizajna bazena.

Mogućnosti bazenske led rasvete su nebrojene. Možete odabrati želite li rasvetna tela koja plutaju po površini bazena (punjive lampe), ona koja se ugrađuju u samo dno ili se postavljaju na unutrašnje strane zidova bazena (najčešće). Bazen sa rasvetom postaje predivna dekoracija vašeg dvorišta.

Savremena i najbolja rasveta za bazen su LED reflektori koji imaju mogućnost promene boje svetla (RGB).

Pomoću daljinske kontrole možete paliti rasvetu, menjati boju svetla, intenzitet ili koristiti mod koji pravi LIGHT SHOW. Naši klijenti ovo koriste kada organizuju proslave, zabave ili prosto žele da uživaju u atrakciji svetlosnih efekata koju im pruža ova vrsta rasvete.

LED RGB reflektori su dugovečni, troše izuzetno malo struje i daju dovoljno svetla u bazenu.

U RGB izvedbi, LED bazenska rasveta nudi nebrojene mogućnosti, od raznih boja do snage samog svetla, a pritom štedi i do 80% energije u odnosu na ostalu bazensku rasvetu.

Ranije su se za rasvetu koristili HALOGEN reflektori koji su trošili mnogo više truje, zagrevali su se, često pregorevali, a promena njihove boje svetla bila je veoma komplikovana.

Bazenska LED rasvjeta je dizajnirana tako da može osvetliti svaki bazen bez obzira na oblik ili dimenziju ali i wellness i spa okruženje, a kao što sam već rekao, vašem bazenu daje novu dimenziju kada padne noć.

Faze izgradnje dvorišnog bazena

Ukoliko ste u fazi planiranja Vašeg budućeg bazena i želite da se upoznate kako izgleda ceo proces izgradnje pogledajte naš članak Faze izgradnje bazena ili nas pozovite i lično ćemo Vam odgovoriti na sva pitanja i pomoći oko planiranja 060/60-70-680

Ukoliko već imate bazen i uživate u njegovim čarima, kako bi ljubav nastavila da traje pogledajte najvažnije savete koje imamo za Vas kako da održavate bazen na najbolji način .

Osobine rasvete za bazene

Osim osvetljenosti lampe, moraju se uzeti u obzir i zahtevi električne sigurnosti:
Fokus

LED reflektori su najpopularniji u 2023. godini. Pružaju raznolike boje svetla, energetski su efikasni i doprinose estetici bazena.

Još jedan uslov za podvodno osvetljenje je brz i jednostavan pristup promeni sijalicama ili servisu trafoa kao i razvodnoj kutiji u slučaju nužde.

Komanda za paljenje svetla postavlja se u mašinskoj prostoriji, a može se uraditi i daljinsko upravljanje rasvetom .

Primer rasvete za bazen nocu
Profesionalna podvodna led rasveta, neophodna je oprema za postizanje vizualnog efekta, ali pruža i sigurnost i pouzdanost, kako za plivače u vodi, tako i za korisnike oko područja bazena. Dizajn podvodnih svetiljki je takav da su one otporne na udarce i svetiljke se neće polomiti niti pokvariti, ako dođe do nenamernog udarca prilikom vodenih aktivnosti.

Svakako da je danas teško zamisliti bazen bez rasvete, jer bazeni iz dana u dan postaju sve veći izvor zabave i sportskih aktivnosti. Sa današnjom naprednom LED tehnologijom uživajte u večernjem okruženju uz osvetljeni bazen, bez obzira radi li se o bazenu u zemlji ili bazenu iznad površine.

Zaključak

Osim što služi za zabavu i opuštanje, bazen ima i estetsku funkciju. Rasveta bazena, kao i jezera, potoka, fontana, vodopada i ostalih površina prekrivenih vodom, stvara poseban ugođaj u prirodi ili Vašem dvorištu. Zbog toga je prilikom izrade takvog projekta bitno odabrati kvalitetnu rasvetu.

Bazenska rasveta je jedan od najatraktivnijih elemenata bazena i ona osim što omogućava kupanje u noćnim uslovima, noću daje i poseban vizuelni efekat vodi koja se preslikava na okolinu. Uz ambijentalnu rasvetu vašeg bazena i okolnog prostora, postiže se atmosfera koja Vas dodatno opušta i smiruje.

Fokus

Bazen osim funkcionalnosti pruža i estetski ugođaj. Kvalitetna bazenska rasveta stvara atraktivan ambijent, omogućava noćno kupanje i vizuelni efekat koji opušta i smiruje.

Uživajte u čarima bazena!

Povezani članci: