Kako otvoriti bazensku sezonu

Ažuriran 24 Marta, 2024 blog.d-impex.co.rs Održavanje bazena
Kako otvoriti bazensku sezonu u 2024. godini
S obzirom da se u bazenima tokom zimskog perioda ne ispušta voda, neophodno je temeljno čišćenje sa početkom proleća. Kod izbora sredstava za čišćenje, moramo pre svega paziti na to da ne sadrže supstance koje bi kasnije, kada dopunimo vodu u bazenu, na bilo koji način uticale na njen kvalitet.

Isto tako moramo paziti na to da sredstva za čišćenje ne sadrže agresivne materije koje bi mogle da oštete materijale od kojih je bazen izrađen. Kada se radi o tvrdokornoj nečistoći, bolje je bazen čistiti u više navrata, nego upotrebljavati jake koncentrate za čišćenje. Na taj način ćemo sačuvati bazenski materijal i izbeći kvarove na opremi.

Pred početak sezone neophodno je uraditi takozvani “šok” tretman vode koji podrazumeva da se Hlor granulat rastvori u posudi sa čistom vodom i tek kada se potpuno razmuti sipati ga u bazensku vodu. Ostavi se da deluje narednih 48 sati uz neprestano filtriranje. Nakon toga potrebno je testirati vodu, kako bi se proverila Ph vrednost i nivo koncentracije Hlora. Ako je voda tokom zime postala zelena, dodati Algicid.

Proćićemo kroz:

  1. Značaj održavanja
  2. Detaljno uputstvo za aktiviranje bazena pred sezonu, korak po korak

Značaj održavanja

Značaj održavanja dvorišnog bazena za kuću
U toku sezone potrebno je redovno održavati vodu, kako bi ona ostala u ispravnom bakteriološkom i stabilnom alkalnom stanju .Obavezno nabavite i neophodne dodatke za lakše održavanje vode u bazenu, kao što su mrežice za skupljanje nečistoće sa površine, mrežice za dno, četka za skidanje fleka sa dna i zidova, plutajući termometar i tester za vodu.

Detaljno uputstvo za aktiviranje bazena pred sezonu, korak po korak

Detaljno uputstvo za aktiviranje bazena pred sezonu, korak po korak
Fokus

Održavanje bazena zahteva redovnu proveru vode i opreme, kao i detaljno aktiviranje bazena pred sezonu. Uključujući čišćenje, pripremu mašinske prostorije i dodavanje hemikalija.


Povezani članci: